Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Dagkrant

zondag 20 november 2022

Firebird

"Risk everything, trust no one."

In 1977, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, gaat getroebleerd soldaat Sergej een verboden driehoeksverhouding aan met de dappere gevechtspiloot Matvejev en de vrouwelijke kameraad Louisa. Allen zijn net aangekomen op een Sovjetluchtmachtbasis in Estland, waar het gevaar altijd op de loer ligt. Niet alleen van buitenaf, maar ook van hun conservatieve oversten.
zo 20 nov 2022
Leuven - Cinema ZED-Vesalius
20:00

The Prom

"Everyone deserves a chance to celebrate."

De studente Emma wil in Indiana haar vriendin meenemen naar het eindejaarsbal. Toestemming hiervoor krijgt ze echter niet, tot enkele zelfingenomen theatersterren hiervan lucht krijgen. Ze besluiten naar diens dorpje af te reizen om zich in de kwestie te mengen.
zo 20 nov 2022
Genk - Stadsschouwburg Genk
20:00
zo 20 nov 2022
Genk - Zebracinema - C-Mine Genk
20:00

Benediction

"Love is never still"

Dichter Siegfried Sassoon was een complexe man die de verschrikkingen van de gevechten in de Eerste Wereldoorlog overleefde en werd onderscheiden voor zijn moed, maar die een uitgesproken criticus werd van de voortzetting van de oorlog. Zijn poëzie was geïnspireerd door zijn ervaringen aan het westfront. Aanbeden door leden van de aristocratie en sterren van de literaire wereld en toneelwereld in Londen, begon hij affaires met verschillende mannen terwijl hij probeerde in het reine te komen met zijn homoseksualiteit.
di 22 nov 2022
Leuven - Cinema ZED-Vesalius
19:30

Dolor y gloria

Filmregisseur Salvador Mallo (Antonio Banderas) zit creatief in een impasse. Zijn gedachten drijven af naar zijn kindertijd in de jaren '60 toen hij met zijn moeder Jacinta (Penelope Cruz) in een landelijk dorpje nabij Valencia leefde. Van de armoede na de Spaanse burgeroorlog was hij zich als kind amper bewust. De hedendaagse Salvador daarentegen verdrinkt in pijn en verdriet.

Hoewel Pedro Almodóvar de mosterd voor zijn 21e film duidelijk dicht bij huis zocht – Banderas verschijnt met het typische Almodóvarkapsel en draagt zelfs kleren van de regisseur, is het creatieve dipje van het hoofdpersonage gelukkig niet op waarheid gebaseerd.
di 22 nov 2022
Landen - Raadzaal Stadhuis Landen
20:00

Disobedience

"Love is an act of defiance"

Disobedience
"Love is an act of defiance"

'Disobedience' volgt een jonge vrouw die naar haar orthodox-joodse familie terugkeert, als ze erachter komt dat haar vervreemde vader is overleden. Ze veroorzaakt vervolgens flink wat onrust in de stille gemeenschap wanneer ze een relatie opbouwt met een oude vriendin. Een vrouw die getrouwd is met haar neef.
di 22 nov 2022
Tienen - CC De Kruisboog (Theaterzaal)
20:15

© 2024 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes