Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Dagkrant

maandag 14 november 2022

The Happy Prince

FILMKLASSIEKER

Ooit was de flamboyante Oscar Wilde een van de meest geliefde auteurs van Engeland, maar na op een zijspoor te zijn beland, brengt hij zijn laatste dagen verbannen door. Zijn bourgondische leefstijl heeft zijn lichaam zwak en zwaar achtergelaten, maar hij is nog altijd scherp van geest. In het laatste hoofdstuk van zijn leven wordt hij geteisterd door verlangens en geconfronteerd met de vergankelijkheid van lusten, maar wordt de waarde van echte liefde ook eindelijk ontmaskerd.
Rechtzetting:
do 17 nov 2022
Tienen - CC De Kruisboog (Theaterzaal)
20:15

Nelly & Nadine

1945. De Aziatische Nadine Hwang is één van de overlevenden die van het concentratiekamp Ravensbrück naar Zweden werd overgebracht. Een jaar eerder ontmoette ze in het kamp Nelly, de liefde van haar leven. Met archiefbeelden wordt het wonderlijke levensverhaal van beide vrouwen verteld.
wo 23 nov - 15:00
Heist-op-den-Berg - Cultuurcentrum Zwaneberg
wo 23 nov - 20:00
Heist-op-den-Berg - Cultuurcentrum Zwaneberg

Poz Paradise

TONEEL

Al 28 jaar wonen Ben, Hugo en Ferre, 3 survivors van de aidsepidemie, in ‘Poz Paradise’, een strandvilla op Gran Canaria. Elke zomer wordt hun rust verstoord door Club Torso, een nabijgelegen vakantieresort. Daar logeren de twintigers Robin, Elias en Dennis. Wanneer de jongens hun oog laten vallen op het lieflijke strandje achter de villa van de heren, lijkt een conflict onvermijdelijk...

“Poz Paradise” ging in première tijdens de Internationale Aidsconferentie “AIDS 2018” in Amsterdam. Spot On vond dat deze confrontatie tussen de aids- en de PrEP-generatie (generatie Nu) een Vlaamse opvoering verdiende. Auteur Daniël Cohen noemde zijn stuk een ‘wrange komedie’, maar er is ook vriendschap, levenslust en liefde. De aanstekelijke songs van Lady Dee (Julie Helsen) vormen de maraschinokers in de cocktail.
za 19 nov - 20:00
Leuven - Wagehuys
wo 23 nov - 20:00
Leuven - Wagehuys
do 24 nov - 20:00
Leuven - Wagehuys

Deux

Nina en Madeleine zijn twee gepensioneerde vrouwen die al decennia lang verliefd op elkaar zijn. Voor de buitenwereld, inclusief de familie van Madeleine, zijn ze simpelweg buren op de bovenste verdieping van hun appartementencomplex. Ze bewegen zich vrijelijk tussen beide appartementen en delen hun dagelijkse leven. Op een dag komt hun relatie echter op zijn kop te staan, als door een onverwachte gebeurtenis de dochter van Madeleine langzaamaan de waarheid ontdekt.

“De film wordt warm aanbevolen door de Leuvense lesbiennewerking Labyrint en Kaya 60Plus, en ingeleid door Brigitte Wybo, lid van Kaya 60Plus”.
wo 23 nov 2022
Leuven - Cinema ZED-Vesalius
20:00

Great Freedom

In het naoorlogse Duitsland wordt de homoseksuele Hans keer op keer opgesloten. Zijn enige houvast in het leven is zijn celgenoot Viktor, een veroordeelde moordenaar. De afkeer tussen beide heren verandert gaandeweg in liefde.
di 15 nov - 20:30
Dilbeek - Westrand
za 19 nov - 20:15
Antwerpen - Filmhuis Klappei
wo 23 nov - 20:00
Deinze - Leietheater
vr 25 nov - 20:00
Londerzeel - Bibliotheek Londerzeel

Petite fille

Petite fille
Wat doe je als ouder als je kind al op jonge leeftijd zegt dat het later een meisje wil zijn? Is er iets mis met jezelf te willen zijn? De kleine Sasha merkt dat niet iedereen rondom haar dit zomaar accepteert. We volgen Sacha in haar dagelijkse leven. Thuis is haar meisje-zijn heel gewoon, maar niet zo op school of op de balletschool, waar ze steevast wordt ingedeeld bij de jongens.

In deze naar de keel grijpende documentaire benadert regisseur Sébastien Lifshitz, bekend van o.a. de film "Presque rien", het thema van transkinderen met veel respect. Door Sasha's gevecht tegen het dagelijkse onbegrip te tonen doet Lifshitz het publiek nadenken over aanvaarding van geslacht en gender.
wo 23 nov 2022
Roeselare - CC De Spil
20:00

Joyland

Het hechte gezin Ranas verlangt naar de geboorte van een jongen om de familielijn voort te zetten. Intussen zit het jongste lid Haider in een gearrangeerd huwelijk met Mumtaz. In het geheim voegt hij zich bij een erotisch danstheater waar hij voor de ambitieuze trangendervrouw Biba valt. Hun onmogelijke liefde werpt een licht op de wens van het hele gezin om op seksueel vlak in opstand te komen.
do 24 nov 2022
Leuven - Cinema ZED-Vesalius
20:00

© 2024 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes