Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Dagkrant

donderdag 10 november 2022

Girl

EXCLUSIEF IN CINEMA ZED

De Film Girl van Lukas Dhont is een samenwerkingsverband tussen MindMates Katholieke Universiteit Leuven & het Holebifilmfestival !!!

Deze confronterende en ontroerende film laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara die het wil maken als ballerina. Daarvoor moet ze de strijd aangaan met een wereld vol vooroordelen, maar ook met haar eigen lichaam. Lara beleeft dagelijks de spagaat tussen haar mannelijke anatomie en haar vrouwelijke identiteit.

Regisseur en cast kregen op de wereldpremière van de film in Cannes een 25 minuten durende staande ovatie. Vooral het acteerwerk van de jonge Victor Polster maakte een grote indruk. De film werd bekroond met de debuutprijs 'Caméra d'Or', de 'Queer Palm' en de prijs voor beste vertolking voor Victor Polster in de sectie 'Un certain regard'.
vr 18 nov 2022
Leuven - Cinema ZED-Vesalius
20:00

Moonage Daydream

"Bowie"

Documentaire over de Britse muzikale superster David Bowie, die met volledige medewerking van Bowies familie is gemaakt. Regisseur Morgen verkreeg van hen speciale toegang tot de persoonlijke archieven van Bowie, die eigen filmbeelden in 16 mm en 35 mm en vele ‘master recordings’ van albums van Bowie bevatten. Daarnaast worden de andere creatieve aspecten van de Brit uitgelicht, zoals dans, schilderen, beeldhouwen en video- en audiocollage’s.
za 19 nov 2022
Leuven - Cinema ZED-Vesalius
15:00

Swan Song

Een voormalig flamboyante kapper is nu oud geworden en verblijft in een bejaardentehuis. Hij ontsnapt uit het gebouw en maakt een lange wandeling door een klein stadje om het haar van een overleden vrouw te knippen voor haar begrafenis. Tijdens zijn odyssee herontdekt hij zijn talent.
za 19 nov 2022
Leuven - Cinema ZED-Vesalius
19:30

Poz Paradise

TONEEL

Al 28 jaar wonen Ben, Hugo en Ferre, 3 survivors van de aidsepidemie, in ‘Poz Paradise’, een strandvilla op Gran Canaria. Elke zomer wordt hun rust verstoord door Club Torso, een nabijgelegen vakantieresort. Daar logeren de twintigers Robin, Elias en Dennis. Wanneer de jongens hun oog laten vallen op het lieflijke strandje achter de villa van de heren, lijkt een conflict onvermijdelijk...

“Poz Paradise” ging in première tijdens de Internationale Aidsconferentie “AIDS 2018” in Amsterdam. Spot On vond dat deze confrontatie tussen de aids- en de PrEP-generatie (generatie Nu) een Vlaamse opvoering verdiende. Auteur Daniël Cohen noemde zijn stuk een ‘wrange komedie’, maar er is ook vriendschap, levenslust en liefde. De aanstekelijke songs van Lady Dee (Julie Helsen) vormen de maraschinokers in de cocktail.
za 19 nov - 20:00
Leuven - Wagehuys
wo 23 nov - 20:00
Leuven - Wagehuys
do 24 nov - 20:00
Leuven - Wagehuys

Great Freedom

In het naoorlogse Duitsland wordt de homoseksuele Hans keer op keer opgesloten. Zijn enige houvast in het leven is zijn celgenoot Viktor, een veroordeelde moordenaar. De afkeer tussen beide heren verandert gaandeweg in liefde.
di 15 nov - 20:30
Dilbeek - Westrand
za 19 nov - 20:15
Antwerpen - Filmhuis Klappei
wo 23 nov - 20:00
Deinze - Leietheater
vr 25 nov - 20:00
Londerzeel - Bibliotheek Londerzeel

© 2024 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes