Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Dagkrant

woensdag 9 november 2022

Supernova

Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. De mannen bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar dit is geen gewone vakantie. Tuskers dementie is recent erger geworden en de mooie reis door het verleden moet langzaam wijken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer in de schaduw van een ingrijpende en onontkoombare ziekte.

Topacteurs Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker die het beste proberen te maken van een leven samen dat langzaam door hun vingers glipt
do 10 nov - 20:00
Haacht - GC Den Breughel
di 15 nov - 20:00
Roeselare - CC De Spil
do 17 nov - 15:00
Wezembeek-Oppem - GC de Kam

Girls, Girls, Girls

PREMIÈRE

Beste vriendinnen Mimmi en Rönkkö werken na schooltijd in een smoothie-kiosk in een foodcourt en wisselen openhartig hun frustraties en verwachtingen uit over liefde en seks. Mimmi, die onverwacht wordt meegesleurd in de spanning van een nieuwe romance met Emma (een gedreven schaatsster die traint voor de Europese kampioenschappen), worstelt om zich aan te passen aan het vertrouwen en de compromissen die een duurzame relatie vereist. Ondertussen begeeft de eigenzinnige, onvermoeibare Rönkkö zich in de tienerpartyscene en ligt ze door een reeks ongemakkelijke ontmoetingen overhoop met leden van het andere geslacht.
do 17 nov 2022
Leuven - Cinema ZED-Vesalius
17:00

Futur Drei

Parvis, de zoon van verbannen Iraniërs, laat zich in zijn geboortestad in Duitsland graag vermaken door popcultuur, Grindr-dates en raves. Nadat hij is betrapt op winkeldiefstal, wordt hij veroordeeld tot een taakstraf als tolk in een asielzoekerscentrum. Daar ontmoet hij broer en zus Amon en Banafshe die Iran zijn ontvlucht. Als de aantrekkingskracht tussen Parvis en Amon groeit, lopen de spanningen in het asielzoekerscentrum op.
wo 9 nov - 20:00
Koersel-Beringen - TheRoxyTheatre
do 17 nov - 20:15
Genk - Zebracinema - C-Mine Genk
vr 25 nov - 20:30
Diest - Cinema Paradiso

Animals

woensdag 9 november, 20u, Overijse (Cultuurcentrum Den Blank)

De 35-jarige Brahim woont het verjaardagsfeest van zijn moeder bij. Van deze gelegenheid wil hij gebruikmaken om uit de kast te komen. De spanningen binnen de familie alsmede de oude tradities maken het hem echter moeilijk om voor zijn seksuele voorkeur uit te komen. Teleurgesteld zwerft hij alleen rond door de straten waar vier mannen zijn pad kruisen.

© 2024 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes