Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Dagkrant

zondag 6 november 2022

Disobedience

"Love is an act of defiance"

'Disobedience' volgt een jonge vrouw die naar haar orthodox-joodse familie terugkeert, als ze erachter komt dat haar vervreemde vader is overleden. Ze veroorzaakt vervolgens flink wat onrust in de stille gemeenschap wanneer ze een relatie opbouwt met een oude vriendin. Een vrouw die getrouwd is met haar neef.
di 22 nov 2022
Tienen - CC De Kruisboog (Theaterzaal)
20:15

Flee

Geanimeerde documentaire die het waargebeurde verhaal vertelt van Amin. Hij vluchtte uit Afghanistan en kwam als alleenstaande minderjarige vluchteling in Denemarken terecht. Nu is hij zesendertig jaar, een succesvol academicus en gaat hij trouwen met zijn vriend Kasper. Maar een geheim dat hij al meer dan twintig jaar verbergt, dreigt het leven dat hij voor zichzelf heeft opgebouwd in Denemarken te ruïneren. Dit dwingt hem om voor het eerst zijn verborgen verleden te onthullen en zijn verhaal te delen met een goede vriend.

Via een erg geslaagde mozaïek van archiefbeelden en getekende herinneringen wordt een intiem en meeslepend portret geschetst van een man op zoek naar zijn ware ik en een veilige thuis.

Een origineel gebracht, intens en hartverscheurend verhaal. Genomineerd worden voor beste internationale film, beste documentaire én beste animatiefilm: een unicum in de geschiedenis van de Oscars.
di 15 nov 2022
Bornem - CC Ter Dilft
20:00

Supernova

Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. De mannen bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar dit is geen gewone vakantie. Tuskers dementie is recent erger geworden en de mooie reis door het verleden moet langzaam wijken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer in de schaduw van een ingrijpende en onontkoombare ziekte.

Topacteurs Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker die het beste proberen te maken van een leven samen dat langzaam door hun vingers glipt.
wo 9 nov - 20:00
Landen - Raadzaal Stadhuis Landen
wo 9 nov - 20:15
Antwerpen - Filmhuis Klappei
do 10 nov - 20:00
Haacht - GC Den Breughel
di 15 nov - 20:00
Roeselare - CC De Spil
do 17 nov - 15:00
Wezembeek-Oppem - GC de Kam

Great Freedom

In het naoorlogse Duitsland wordt de homoseksuele Hans keer op keer opgesloten. Zijn enige houvast in het leven is zijn celgenoot Viktor, een veroordeelde moordenaar. De afkeer tussen beide heren verandert gaandeweg in liefde.
di 15 nov - 20:30
Dilbeek - Westrand
za 19 nov - 20:15
Antwerpen - Filmhuis Klappei
wo 23 nov - 20:00
Deinze - Leietheater
vr 25 nov - 20:00
Londerzeel - Bibliotheek Londerzeel

The Fragrance of the First Flower

Het verhaal van twee vrouwen die, op de middelbare school gescheiden door vooroordelen en angst, zich later in hun leven herenigen en openstaan ​​voor de mogelijkheid van een liefde die ze nooit hadden durven dromen.
wo 16 nov 2022
Leuven - Cinema ZED-Vesalius
20:00

Peter Von Kant

Peter Von Kant, een succesvolle, beroemde regisseur, woont samen met zijn assistent Karl, die hij graag mishandelt en vernedert. Via de grote actrice Sidonie ontmoet hij en wordt hij verliefd op Amir, een knappe jongeman van bescheiden komaf. Hij biedt hem aan zijn appartement te delen en Amir te helpen door te breken in de filmwereld. Enkele maanden later wordt Amir een ster. Maar zodra hij beroemd is, maakt hij het uit. Peter blijft alleen achter en moet zichzelf onder ogen zien.
di 8 nov - 20:00
Mechelen - Filmhuis Mechelen
wo 9 nov - 20:00
Leuven - Cinema ZED-Vesalius
ma 14 nov - 20:30
Vilvoorde - CC Het Bolwerk
wo 16 nov - 20:00
Koksijde - Cultuurcentrum CasinoKoksijde

Summerland

"Love. Magic. Hope."

'Summerland' volgt een vrouw, genaamd Alice, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tot haar ongenoegen wordt een jonge vluchteling bij haar ondergebracht en wil ze deze zo snel mogelijk aan iemand anders overdragen. Toch vormt ze geleidelijk aan een band met hem en zorgt de groeiende vriendschap ervoor dat er enkele geheimen uit haar verleden aan het licht komen.
wo 16 nov 2022
Halle - CC ’t Vondel (Concertzaal )
20:30

Woensdag 16 november 2022 21:00-24:00 Halle WERELDCAFE BIJ LESBISCHE FILM HALLElesbienne houdt het gezellige wereldcafé open. Iedereen is welkom. Wie een filmticket heeft van de film, krijgt een gratis drankje. Adres: Oude Post, Kardinaal Cardijnstraat 9, 1500 Halle (op wandelafstand van CC 't Vondel)

© 2024 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes