Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Dagkrant

donderdag 3 november 2022

Nelly & Nadine

In één van de vorige dagkranten op 31 oktober 2022 sloop een foutje in onze programmatie. Gelieve te noteren dat deze film in Cinema Zed vertoont wordt op 10 november 2022 om 19:30.

The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert

FILMKLASSIEKER
"She's back... Looking as gorgeous and outrageous as ever in a brand new frock."

Drie showgirls - twee travestieten en één transseksueel- uit Sydney zijn het leven in de grote stad beu. Het drietal besluit een uitnodiging aan te nemen voor een optreden in Alice Springs, midden in de woestijn. In hun oude bus, Priscilla gedoopt, beginnen zij aan een reis vol komische, bizarre en gevaarlijke avonturen.
zo 13 nov 2022
Antwerpen - Filmhuis Klappei
13:30

My First Summer

"First Love, first breath"

De 16-jarige Claudia is opgegroeid in afzondering van de buitenwereld. Gestrand op een afgelegen landgoed na de dood van haar moeder, is ze geschokt wanneer Grace, een pittige lokale tiener, in de tuin verschijnt als een fata morgana, een adem van frisse, suikerzoete lucht. De twee vinden in elkaar de steun, liefde en intimiteit die ze nodig hebben, en leren elkaar de herstellende kracht van menselijke verbondenheid. Maar hun idyllische vrede is breekbaar als de volwassen wereld dichterbij komt en hun geheime zomerliefde bedreigt.
zo 13 nov 2022
Leuven - Cinema ZED-Vesalius
17:00

Daughters of Darkness

FILMKLASSIEKER

Een pasgehuwd koppel arriveert in Oostende om er hun wittebroodsweken door te brengen. Ze logeren in een extravagant, bijna verlaten kusthotel. Stefan is een rijke Engelsman, met verborgen cynische trekjes, terwijl Valerie een knappe Zweedse blondine is, van lagere afkomst. Stefan wil echter niet dat Valerie kennismaakt met zijn ouders en probeert alle soorten excuses uit te vinden om niet met haar naar Engeland te moeten vertrekken. Twee nieuwe gasten komen aan: een Hongaarse Gravin, Elisabeth Bathory vergezeld door een mysterieuze jonge vrouw. Ze blijken een lesbisch koppel te zijn.
zo 13 nov 2022
Brugge - Cinema Lumière
20:00

Retablo

Segundo Paucar, een 14-jarige jongen, wil net als zijn vader worden en doorgaan met de familietraditie. Zijn vader is een professionele maker van zogenaamde retablo's; ambachtelijk gemaakte kasten met miniatuurpoppen die volkskunst uitbeelden, waarbij historische of godsdienstige taferelen getoond worden. Op weg naar een gemeenschapsviering in de Andes observeert Segundo per ongeluk zijn vader in een situatie die zijn hele wereld vernietigt. Gevangen in een chauvinistische omgeving probeert Segundo zwijgend af te rekenen met alles wat hem overkomt.
ma 14 nov 2022
Brugge - Cinema Lumière
20:00

Peter Von Kant

Peter Von Kant, een succesvolle, beroemde regisseur, woont samen met zijn assistent Karl, die hij graag mishandelt en vernedert. Via de grote actrice Sidonie ontmoet hij en wordt hij verliefd op Amir, een knappe jongeman van bescheiden komaf. Hij biedt hem aan zijn appartement te delen en Amir te helpen door te breken in de filmwereld. Enkele maanden later wordt Amir een ster. Maar zodra hij beroemd is, maakt hij het uit. Peter blijft alleen achter en moet zichzelf onder ogen zien.
di 8 nov - 20:00
Mechelen - Filmhuis Mechelen
wo 9 nov - 20:00
Leuven - Cinema ZED-Vesalius
ma 14 nov - 20:30
Vilvoorde - CC Het Bolwerk
wo 16 nov - 20:00
Koksijde - Cultuurcentrum CasinoKoksijde

Firebird

"Risk everything, trust no one."

In 1977, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, gaat getroebleerd soldaat Sergej een verboden driehoeksverhouding aan met de dappere gevechtspiloot Matvejev en de vrouwelijke kameraad Louisa. Allen zijn net aangekomen op een Sovjetluchtmachtbasis in Estland, waar het gevaar altijd op de loer ligt. Niet alleen van buitenaf, maar ook van hun conservatieve oversten.
ma 14 nov 2022
Leuven - Cinema ZED-Vesalius
21:30

zo 20 nov 2022
Leuven - Cinema ZED-Vesalius
20:00

© 2024 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes