Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Dagkrant

dinsdag 1 november 2022

Poz Paradise

Al 28 jaar wonen Ben, Hugo en Ferre, 3 survivors van de aidsepidemie, in ‘Poz Paradise’, een strandvilla op Gran Canaria. Elke zomer wordt hun rust verstoord door Club Torso, een nabijgelegen vakantieresort. Daar logeren de twintigers Robin, Elias en Dennis. Wanneer de jongens hun oog laten vallen op het lieflijke strandje achter de villa van de heren, lijkt een conflict onvermijdelijk...

“Poz Paradise” ging in première tijdens de Internationale Aidsconferentie “AIDS 2018” in Amsterdam. Spot On vond dat deze confrontatie tussen de aids- en de PrEP-generatie (generatie Nu) een Vlaamse opvoering verdiende. Auteur Daniël Cohen noemde zijn stuk een ‘wrange komedie’, maar er is ook vriendschap, levenslust en liefde. De aanstekelijke songs van Lady Dee (Julie Helsen) vormen de maraschinokers in de cocktail.
za 12 nov - 20:00
Lier - CC Vredeberg

Nelly & Nadine

1945. De Aziatische Nadine Hwang is één van de overlevenden die van het concentratiekamp Ravensbrück naar Zweden werd overgebracht. Een jaar eerder ontmoette ze in het kamp Nelly, de liefde van haar leven. Met archiefbeelden wordt het wonderlijke levensverhaal van beide vrouwen verteld.
do 10 nov - 19:30
Leuven - Cinema ZED-Vesalius
vr 11 nov - 20:00
Mol - Cultuurcentrum 't Getouw

© 2024 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes