Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Dagkrant

maandag 31 oktober 2022

Nelly & Nadine

1945. De Aziatische Nadine Hwang is één van de overlevenden die van het concentratiekamp Ravensbrück naar Zweden werd overgebracht. Een jaar eerder ontmoette ze in het kamp Nelly, de liefde van haar leven. Met archiefbeelden wordt het wonderlijke levensverhaal van beide vrouwen verteld.
vr11 nov - 19:30
Leuven - Cinema ZED-Vesalius

Queer Core : how to punk a revolution

Uit onvrede met de 'bourgeois'-aspecten van de homobeweging en het toenemende machogehalte van de punkscene in de jaren tachtig, ontstond in Toronto homocore – een samentrekking van homoseksueel en hardcore. 'Queercore: How to Punk a Revolution' documenteert het ontstaan van deze anarchistische, alternatieve punk homocultuur. Deze omarmde de DIY-attitude van punk: het maken van eigen fanzines, het onafhankelijk distribueren van eigen platen en het uitvinden en uitventen van een eigen esthetiek en revolutionaire homopolitiek.
vr 11 nov 2022
Brugge - Cinema Lumière
20:00

You Are My Sunshine

Joe (Jack Knight) en Tom (Steve Salt) ontmoeten elkaar als tieners en lijken aanvankelijk tegenpolen. Joe is stil en verlegen, terwijl Tom sociaal, gezellig en extravert is. Chemie verandert snel in romantiek als ze een item worden. Joe's vader (Simon Bamford) deinst terug van walging als hij de waarheid hoort; zus Ethel (Charlie Clarke) voelt zich verraden door Joe's gedrag. Joe en Tom zijn onverschrokken als ze besluiten om als een paar te leven, wat de familie ook denkt.
vr 11 nov 2022
Leuven - Cinema ZED-Vesalius
20:00

Vorming Transpersonen, waar denk je aan?

Gratis Toegang !

Transpersonen, waar denk je dan aan?

Zo onderhand krijgt iedereen meer en meer met het transthema te maken. Dat zorgt soms voor vervelende situaties en vragen als je er nog niet erg mee bekend bent. Waarom zijn bepaalde vragen onbeleefd? Hoe ga je om met voornaamwoorden?

Op deze en andere vragen krijg je antwoord op onze workshop over transgender die gegeven wordt op zaterdag 12 november 2022 in café Rocco om 14u. Er zal uitleg worden gegeven over hoe je als cisgender persoon het best omgaat met transpersonen en je krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen. Op het einde zijn er ook wat versnaperingen. Indien je hier dus ooit vragen over hebt gehad, is dit de place to be!
Reserveer voor za 12 nov in Cafe Rocco (Kessel-Lo) : https://tickets.unique-rbh.be/27/

Happy Together

Martin en Eline, een welgesteld koppel met twee kinderen, staan op het punt een vakantiehuis te kopen in Toscane. Maar net nadat ze het contract hebben ondertekend, blijkt de filiaalhouder van Martins bank er met een deel van hun centen vandoor te zijn. Dit incident brengt echter een reeks tegenslagen op gang die het perfect gelukkig ogend gezin doen wankelen. Zijn ze het gevolg van een ongelukkige samenloop van omstandigheden? Of zijn ze het resultaat van de keer op keer verkeerde beslissingen van één man die kost wat kost zijn status wil behouden? In zijn pogingen zijn gezin en zichzelf te vrijwaren, raakt Martin langzaamaan meer en meer verstrikt in een net van leugens en bedrog. Een oplossing lijkt heel ver af.
za 12 nov 2022
Brugge - Cinema Lumière
17:30

Poz Paradise

za 12 nov - 20:00
Lier - CC Vredeberg
za 19 nov - 20:00
Leuven - Wagehuys
wo 23 nov - 20:00
Leuven - Wagehuys
do 24 nov - 20:00
Leuven - Wagehuys

Moffie

Zuid-Afrika, 1981. Twee blanke jongens groeien tijdens hun verplichte militaire dienst naar elkaar toe. Homoseksualiteit werd aanzien als een misdaad: tijdens het apartheidsregime waren homo's tweederangsburgers, net als de zwarte bevolking. Als "moffie", een scheldwoord voor mannelijke homoseksuelen, bleef je maar beter onzichtbaar om vernederingen en mishandelingen te voorkomen. Zullen de twee jongens weten te overleven in het brutale militaire regime?

Oliver Hermanus schreef en regisseerde dit Zuid-Afrikaans-Britse oorlogsdrama, gebaseerd op het autobiografische boek van André Carl van der Merwe. De film kaapte op het Dublin International Film Festival 2020 de award voor beste film weg. Ook bij andere filmfestivals werd de film verscheidene malen genomineerd.
za 12 nov 2022
Antwerpen - Filmhuis Klappei
20:15

© 2024 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes