Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Dagkrant

zaterdag 29 oktober 2022

Super Nova

Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. De mannen bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar dit is geen gewone vakantie. Tuskers dementie is recent erger geworden en de mooie reis door het verleden moet langzaam wijken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer in de schaduw van een ingrijpende en onontkoombare ziekte.

Topacteurs Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker die het beste proberen te maken van een leven samen dat langzaam door hun vingers glipt.
wo 9 nov - 20:00
Landen - Raadzaal Stadhuis Landen
wo 9 nov - 20:15
Antwerpen - Filmhuis Klappei
do 10 nov - 20:00

Peter Von Kant

Peter Von Kant, een succesvolle, beroemde regisseur, woont samen met zijn assistent Karl, die hij graag mishandelt en vernedert. Via de grote actrice Sidonie ontmoet hij en wordt hij verliefd op Amir, een knappe jongeman van bescheiden komaf. Hij biedt hem aan zijn appartement te delen en Amir te helpen door te breken in de filmwereld. Enkele maanden later wordt Amir een ster. Maar zodra hij beroemd is, maakt hij het uit. Peter blijft alleen achter en moet zichzelf onder ogen zien.
di 8 nov - 20:00
Mechelen - Filmhuis Mechelen
wo 9 nov - 20:00
Leuven - Cinema ZED-Vesalius

Animals

De 35-jarige Brahim woont het verjaardagsfeest van zijn moeder bij. Van deze gelegenheid wil hij gebruikmaken om uit de kast te komen. De spanningen binnen de familie alsmede de oude tradities maken het hem echter moeilijk om voor zijn seksuele voorkeur uit te komen. Teleurgesteld zwerft hij alleen rond door de straten waar vier mannen zijn pad kruisen.
wo 9 nov 2022
Overijse - Cultuurcentrum Den Blank
20:00

Dolor y gloria

Filmregisseur Salvador Mallo (Antonio Banderas) zit creatief in een impasse. Zijn gedachten drijven af naar zijn kindertijd in de jaren '60 toen hij met zijn moeder Jacinta (Penelope Cruz) in een landelijk dorpje nabij Valencia leefde. Van de armoede na de Spaanse burgeroorlog was hij zich als kind amper bewust. De hedendaagse Salvador daarentegen verdrinkt in pijn en verdriet.

Hoewel Pedro Almodóvar de mosterd voor zijn 21e film duidelijk dicht bij huis zocht – Banderas verschijnt met het typische Almodóvarkapsel en draagt zelfs kleren van de regisseur, is het creatieve dipje van het hoofdpersonage gelukkig niet op waarheid gebaseerd.
wo 9 nov 2022
Tervuren - Cc De Warandepoort
20:00

Queer representation: 100 jaar LGBTQ cinema

Een lezing door Frederik Dhaenens in Brugge.
Reserveren kan je hier :
https://brugge.bibliotheek.be/LGBTQ-cinema?fbclid=IwAR3mDFxN-st4gpyAwmeDOUGXtmBzPwRCkflDDnNQgTY3LLzj4NVmB-NJMto
Donderdag 10 November 2022 om 19:30.

Boy Erased

De negentienjarige Jared (Lucas Hedges), zoon van predikant Marshall Eamons (Russell Crowe) en zijn vrouw Nancy (Nicole Kidman), worstelt met zijn geaardheid. In het diepreligieuze en traditionele gezin rust er echter een taboe op homoseksualiteit. Onder druk van zijn ouders volgt Jared een conversiebehandeling bij therapeut Victor Sykes om te 'genezen'. Maar Jareds zoektocht naar zijn eigen identiteit is daarmee amper begonnen.

Het Amerikaanse drama “Boy Erased” is gebaseerd op het gelijknamige autobiografische boek van Garrard Conley. Joel Edgerton bewerkte het boek tot een scenario en is te zien in de film als de therapeut. Bij de Golden Globes van 2019 werd Lucas Hedges genomineerd voor zijn hoofdrol.
wo 9 nov 2022
Halle - CC ’t Vondel (Concertzaal )
20:30

1945. De Aziatische Nadine Hwang is één van de overlevenden die van het concentratiekamp Ravensbrück naar Zweden werd overgebracht. Een jaar eerder ontmoette ze in het kamp Nelly, de liefde van haar leven. Met archiefbeelden wordt het wonderlijke levensverhaal van beide vrouwen verteld.
do 10 nov - 19:30
Leuven - Cinema ZED-Vesalius

© 2024 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes